Friday 25 June 2010

Rest in Peace miss Femme Fatale**

Bir yasak aşkın baş rolünde sivri karakteriyle kimilerini kendine hayran bırakan, kimilerini sinir eden ama illaki bir duygu uyandıran Bihter artık bana göre tescilli bir stil ikonu... Halid Ziya Uşaklıgil romanı yazarken yarattığı karakterin bir ikona dönüştürüleceğini hayal etmiş midir bilemiyorum. Ama eğer ortada bir stil ikonu varsa kendisinin de gayet bu işte parmağı var!


Nihayetinde Deniz Marşan ve Başak Fransez dizi karakterlerini giydirirken "yalıda yaşayan zengin insanlar" ekseninde hareket etmiş olsa da stilin çıkış noktası "kişilikler"dir... Femme Fatale konusu da zaten devreye burda giriyor. Daha sakin karakterler daha sakin kıyafetler giyerken, "zehirli sarmaşık" olarak da anılan Bihter karakteri baştan çıkarıcı  tarzıyla dikkat çekti. Öyle ki, çizmesinden iç çamaşırına kadar herşeyi halk arasında "desire object"* haline geldi. Giydiği elbiseler moda atraksiyonlarında kapışıldı, elbiselerin tasarımcılarının adı duyuldu... Bu anlamda en büyük "Bravo!"yu tabi ki stil danışmanları Deniz Marşan ve Başak Fransez hak ediyor.

Öte yandan karakter konusunu vücut tipini de içine katarak ele alacak olursak, benim söylemek istediğim temel şey şudur: Kıyafetleri alırken, başkasına yakıştını görüp kendinize de illaki yakışacak diye düşünüp almayın, almayalım hiçbirimiz.

Çünkü;
Farklı boyutlara sahip olduğu halde aynı şeyi giyinip, aynı şekilde görünebilen yegane şey matruşkadır!

*Desire object: "Bu benim olmalı!" diye peşine düşülen nesne
**Rahat uyu bayan Femme Fatale
Femme Fatale

2 comments:

  1. Kesinlikle katılıyorum. Bihter son yılların en önde gelen stil ikonu oldu, diziden sıkıldığımızda bile ne giydi diye bakmak için seyrettik. Ama bence Firdevs Hanımı da atlamamak lazım, onun da kıyafetleri ve onları taşıyışı inanılmaz güzeldi. Matruşka benzetmen muhteşem, hayran kaldım :)))

    http://cerengnc.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. @cerenicus "firdevs hanım" konusu apayrı zaten yine danışmanların başarısı :) Matruşka konusunda çok ısrarlıyım :D aynı vücuda sahip Bihtercikler görmeye de razıyım hani

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Popular Posts