Sunday 29 August 2010

IFW: Mavi mi olsa, pembe mi, yoksa transparan patron mu?

Burda dergisi alan var mı? "Fast fashion" olayı bu kadar yaygın değilken -ki sanırım bu bizim çocukluğumuza filan tekabül ediyor- annem Burda'dan birşeyler dikerdi. Ben hala alıyorum Burda'ları... Mehtap Elaidi'nin koleksiyonları Burda'nın Türkçesi daha yokken Alman versiyonlarının olduğu zamanlara alıp götürüveriyor insanı. Çünkü kumaşlarında aynen o dergilerin patronlarının desenlerini kulanmış. Bir de monokromlarla karışık parlak mavi ve pembeler...

3 comments:

  1. pinoo çok ilginç bir gözlem. hakikaten çok merak ettim. bunlardan örnekte gösterebilir misin? çok ilginç bir post olur. bu haftasonu ben özellikle burdalar içinde geçirdim vaktimi. sevdanın (vardı ya taa fii tarihinde başladığım) elbisesini bitirmek üzereyim. ayrıca kendime ve iconjane'e başladığım 2 şey vardı onları kayınvaldemin yardımıyla bitirmek üzereyim. ay ay ben çok seviyorum patronları. kendim tasarlayamam ama bir patronu takip edip birşeyler çıkartmak çok güzel...neyse diğer postunu 4 gözle bekliyorum...

    ReplyDelete
  2. İlk kare özellikle Burda patron desenlerini hatırlatıyor, haklısın. Genel olarak beni fazla etkilediğini söyleyemem. Özellikle son iki kolajdaki kıyafetler bana sanki yarım kalmış çalışmalar gibi geldi.

    ReplyDelete
  3. @mordolap jülicim senin o hamarat ellerinden çıkan elbiseler bitsin onları görelim Burda patronlarıyla... Hatta topladığın vintage Burdaları hatırlıyorum, onlarınki tam bahsettiğim patronlar aslında :)

    @coskunhursel elbiselerin dikiş yerlerindeki biyeler tam kalıp renklerinde aslında, belki elbiseleri özellikle yarım bırakmış gibi tamamlamıştır sayın Elaidi :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Popular Posts