Sunday 19 September 2010

Kış için trendlerden trend beğen: Örgü deliliği….

Yeni sezonun bana göre en bomba akımlarından biri örgü trendi… En sevdiğim soğuk hava aktivitelerinden biri olan örgü örmeyi yine aksiyon planlarıma hazır eklemiş ve örgü çantamı birbirinden yumuşak yünlerle doldurmuşken, bu konuyu burada da paylaşmak istedim.

Boş zaman aktivitesi…

Öncelikle örgü delisi birisi olarak ilk tavsiyem bu sene kendinize illaki bir DIY örgü projesi bulmanız. Bir atkı bir bere olur, her ne olursa olsun kesinlikle stres alıcı bir eylem. Ben geçen sene bir hırka örmüştüm, onu da burada görebilirsiniz. Hem örerken olaya kanalize de olmanız da gerekmiyor, müzik dinleyebilir hatta film bile izleyebilirsiniz.

Podyumlardan...

Tasarımcıların 2010 kışı için tasarladığı örgü hırka ve elbiseleri podyumlarda bolca gördük… Şimdi sıra onları giymeye geldi. Çoğunlukla uzun hırka ve elbise şeklinde karşımıza çıkan örgüleri hatırlayalım…

Martin Margiela, Mark Fast, Dior
Martin Margiela avangard tarafından yaklaşmış olaya her zamanki gibi... Kesinlikle ilham verici. Nasıl ve nerede giyerim sorusunu değil, başka ne örebilirim sorusunu sordurtuyor.
Mark Fast, triko konusunda uzun zamandır takibinde olduğum bir tasarımcı. İlmeklerle oynamayı çok seviyor. Yukarıdaki elbise aslında onun kendine özgü stilini çok yansıtmıyor. Ama aşağıdaki elbiseyi nerede görsem Mark Fast'i tanırım.
Dior'un babyblue kurdeleyle süslediği dizboyu hırkası da sezonun trendini stil opsiyonu olabilirliği açısından anlatsa da ilham açısından kesat.

İllaki ilham alacaksak, kesinlikle aşağıdaki kolaj daha faydalı. Hem örmek için uygun, çünkü kalın iple örüldüğü için çabucak biter. Ayrıca "chunky knit" trendinin de görsel sözlükteki karşılığı olmaya aday bu örgüler, soğuk kış günlerinde sokağa yorgana sarılıp çıkma isteğine hizmet edecek.

Hüseyin Çağlayan

Çağlayan, bu kış sezonunda el örgüsü dokular yaratmış. Dokularını da aksesuar olarak tozluk ve atkılarda kullanmış. Benim favorim atkı.

Issey Miyake, Chanel, Issey Miyake
Chanel, her zamanki gibi silüeti olduğu gibi bırakmış. İnsanda tavşan sevme hissi uyandıracak kazak ve elbiseler yapmış. Soldaki fotoğraflar Uzak Doğu'dan. Çin'de düzenlenmiş bir örgü yarışmasının finalistleri... Bana podyumlardan çok daha enteresan geldi...

Bir sonraki yazımda daha da ilginç örgüler paylaşacağım... Şu kadarını söyleyeyim, benim gözlerim bayram etti...

2 comments:

Related Posts with Thumbnails

Popular Posts