Friday 3 September 2010

Özet olarak... İstanbul FW. Bitti...

IFW 2010 bitti artık yeni moda haftalarına, FNO'ya ve diğer atraksiyonlara hazırız... Kendisi giden ama izi kalan moda haftasından kendimce cımbızladığım detaylar şöyle...

Pırıltılardan yine vazgeçilmemiş...
Birçok tasarımcı koleksiyonlarında yine payetli, pullu ve taşlı ışıltı detaylarına yer vermiş: lame, dore ve krem renkler tercih edilmiş.

Kumaşlar desen desen...
Etnik desenlerden 60'lara, 70'lerden leopara birçok renk ve desende tasarım gördük... En eğlenceli kumaş seçimini Günseli Türkay, en etnik seçimi ise Atıl Kutoğlu yapmış...


Bol bol detay...
Eldivenden fiyonka, çiçekten büzgüye, dantelden transparana ne ararsanız vardı... IFW'nin en sofistike detayları şüphesiz Bora Aksu koleksiyonundaydı.


Ve aksesuarlar...
IFW'nin en ilgi çekici aksesuarı Deniz Berdan'dan geldi... Koleksiyonlarda bol bol eldiven gördük, ayakkabılar önümüzdeki sezon neler giyileceğini az çok anlatıyordu. Saç bantları ve şapkalar da aynen şöyleydi:

Mekanlar
Diğer IFW'den farklı olark bu sefer Özlem Süer ve Bahar Korçan farklı mekanlarda defile yapmayı tercih etti. Tahminimce farklı mekanlarda defile yapma konusu IFW için yeni bir trende dönüşebilir. Basının lokasyonlar  arası koşturmasına sebep olacak olsa da en azından davetli sayısıyla doğru orantılı mekan seçimine olanak verebilir.

Koleksiyonlar gelecek sezonların ancak, eminim ki birçok dizi ve TV programında özellikle Özgür Masur, Zeynep Tosun  ve Arzu Kaprol'ün tasarımlarını göreceğiz.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Popular Posts