Sunday 27 December 2009

Alice "Harikalar" diyarına dönüyor...

Havalar soğuduğunda "sokakta yapılacak şeyler" listesinin başına sinemaya gitmek yerleşiveriyor. Fakat şu sıralar benim gözüm vizyondaki filmlerde değil, yeni framgmanlarını takip ederken heyecanlandığım başka bir filmde: Alice in Wonderland (Alice Harikalar Diyarında)!

Alice'in harikalar diyarına dönüşünü heyecanla beklerken aslında onu aynı heyecanla bekleyen ne kadar çok kişi olduğunu farkettim... Sanki herkes Alice'in fantastik dünyasında onunla birlikte oyun oynamak, gerçekleşmesi mümkün görünmeyen düşlerini yaşamak istiyor...

Alice'in Mart 2010'da göreceğimiz Harikalar diyarı için hazırlananlara gelince...

Özellikle ekonomik krizlerin patladığı ve toplumsal depresyonların yaşandığı dönemlerde, insanlar ruj satınalmak gibi küçük alışverilere ve dünyanın gerçeklerinden kendilerini uzaklaştıracak fantastik şeylere yöneliyorlar... Bunu birçok araştırma raporunda görmek mümkün. Fantastik öğeler dediğimizde de ilk akla gelen cocukluğumuzun hayal dünyasını süsleyen, uyumadan önce başucumuzda okunan masallar oluyor. Bu noktadan çıkışla 2010'da daha da yaygılaşacak olan "nostaljik" öğeler hayatımıza girmeye şimdiden başlıyor.

Vitrinler
Yeni yıl temalı vitrinleri hazırlarken bazı markalar Alice'den esinlenmiş...








Editoryeller
Modacılar da Vogue çekimleri için geçtiğimiz yıllarda Alice'in dünyasına uğramış...






Alice'in gardroplarımızı nasıl harikalar diyarına çevireceğini de çok yakında göreceksiniz. Takipte kalın...

Fotolar:

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Popular Posts