Monday 9 August 2010

Istanbul Fashion Week için dileklerim kabul oldu!


Geçtiğimiz moda haftasında Yaprak Aras Şahinbaş moda haftasıyla ilgili yorumlarımızı iletmemizi istediğinde Aslı Filinta ve Bora Aksu gibi isimleri de moda haftasında ağırlamanın moda haftası açısından pozitif olacağını söylemiştim.

Bkz: "Türk moda bloglarına sorduk" Sabah

O sıralarda basın, Meg Ryan'ın panikatak/klostrofobi kriziyle çadırı parçaladığına odaklanmıştı ve birçok kişi moda haftasından haberdar bile değildi... Anladığım kadarıyla zaten yurt içindeki vatandaşın ilgisini çekmek yerine, yurt dışındaki basının ilgisini çekmek amaçlanıyordu. Gayet tahmin & kabul edilebilir bir strateji aslında ama ünlü seçimi tuhaftı. Ununu elemiş, eleğini asmış Meg Ryan'ın panik atağı da olmasa eminim basında yer alacağı filan yoktu. Neyse...

"Dileklerim kabul oldu" kısmına gelince...

IFW'nin ilk gününde Bora Aksu koleksiyonu podyumlarda olacak. Hangi koleksiyonuyla yer alacağını bilmemekle birlikte umarım retrospektif bir defile yerine yepyeni bir koleksiyon sergiler. Bora Aksu'nun London Moda Haftası için verdiği ropörtajlardan birinde söylediğine göre, kendisi defileye hazırlanırken en çok spesifik kızlar seçmeye odaklanıyormuş. Bakalım IFW'de de buna dikkat edecek mi?

Ayrıca moda haftasına Sex And The City'nin stilisti Patricia Field gelecekmiş. SATC2'nin aldığı eleştirilere bakarsak aslında bunun da birazcık modası geçmiş bir seçim olduğunu düşünebiliriz, ama olsun. Kesinlikle Meg Ryan'dan daha uygun. Patricia Filed'ı da yakından görenlerin çok şaşırdıklarını duymuştum, bakalım bizi de şaşırtacak mı? NE anlamda olduğunu görünce konuşuruz.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Popular Posts